torsdag 27. juni 2013

Valpen i sitt nye hjem


Valpen, som er anskaffet etter moden overveielse og samvittighetsfulle forberedelser, har gjort sin entre i hjemmet.

Hva er det første man bør tenke på når man har fått valpen hjem?

Tenk på at alt er nytt og fremmed for valpen. De må behandle den rolig og forsiktig, la den mest mulig klare seg selv og litt etter litt gjøre seg kjent med de nye forhold. Forsøk helt ra begynnelsen av å vinne valpens tillit og hengivenhet, den grunn som fellesskapet mellom eier og hund skal bygge på i fremtiden.

Om hvalpen og sitt nye hjem

Hvor skal valpen ha liggeplass?

Hvor som helst unntatt i soveværelse og spisestue. Et hjørne i hallen eller i det daglige oppholdsrom er ofte bra. Hovedsaken er at plassen er fri for trekk og temperatur svingninger og at den ikke er i veien. Ofte velger valpen selv den plass som den vil ha som liggeplass.

Hvordan får man valpen til å ligge stille om natten?

Den beste metoden er å ha valpen i et bur eller binde valpen ved liggeplassen. Sørg for å binde den så stramt at den ikke kan gå ut av sin liggeplass. På den måten forhindrer du at valpen gjør i fra seg om natten også.

Hvordan får man valpen til å ligge rolig om natten?

Valpen savner mor og søsken og føler seg ensom og forlatt. Den gir uttrykk for sine følelser ved høylydt og utholdende hyling. Mange hundeeiere faller for fristelsen til å ta valpen opp i sengen til seg - Bare fordi det er første natten. Men for valpen blir det alltid den første natten man ikke tar den opp i sengen. Å kjenne på valpen når den hyler hjelper sjelden, ihvertfall  hvis man har en liten valp. Det eneste man kan gjøre er derfor å forhindre sitt hjerte, vende det døve øret til og forsøke å sove. Etter hvert lærer også valpen å sove rolig om natten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar